Brugge

Brugge staat wereldwijd bekend als één van de mooiste steden van Europa en terecht! UNESCO verklaarde in 2002 de hele binnenstad tot historisch erfgoed. U kunt er eindeloos ronddwalen tussen de kronkelende steegjes en vergeten bruggetjes, die zich door de stad slingeren.

Indrukwekkende gebouwen

Brugge is een stad op maat voor de levensgenieter! Indrukwekkende historische gebouwen, fascinerende musea, intrigerende kunstschatten, ... Gezellige cafés, heerlijke restaurants en tearooms gaan naadloos over in het historische kader met knusse winkelstraten en gezellige boetieks.

Gezellige terrasjes

Stemmige pleintjes, romantische plaatsen, gezellige terrasjes... Over één ding is iedereen het eens: zomer, winter, lente of herfst, deze parel, ook wel het Venetië van het Noorden genoemd, pakt u steeds weer in met haar tijdloze charme...

Meer informatie?

Onze receptiemedewerkers kunnen u alles vertellen over bezienswaardigheden in en om Brugge. Boek een arrangement en ontdek Brugge vanuit ons hotel. U bent bij ons van harte welkom.

Tips

Het hotel is uiterst ideaal gesitueerd. Binnen enkele minuten bent u in het centrum van Brugge, ook wel 'Het Venetië van Het Noorden' genoemd.

Top 10 bezienswaardigheden Brugge

Prinselijk Begijnhof

Dit Begijnhof bestaat voornamelijk uit wit geschilderde, kleine huisjes uit de 17de en 18de eeuw. Dit hof is alleen bereikbaar via de Wijngaardbrug. Op huisnummer 1 is een museum waar je kan zien hoe ze vroeger, rond de 17de eeuw, in deze huisjes leefden. Tegenwoordig wonen er de zusters van de Orde van St. -Benedictus. Het ligt aan een prachtige romantische plaats (Minnewater) waar prachtige witte zwanen rondzwemmen.

Halve Maan

Deze bijzondere naam behoort tot dé familiebierbrouwerij van Brugge. Hier wordt het enige echte, in Brugge gebrouwen, bier gemaakt. Deze brouwerij aan het Walplein ligt in het historische centrum van Brugge. In het schitterende pand zit ook een museum met als kers op het toetje, een panoramisch uitzicht over Brugge.
Meer informatie op halvemaan.be »

Rondvaart

Brugge wordt ook wel het "Venetië van het noorden" genoemd. Dit is te danken aan de kleine kanaaltjes (Brugse reien genoemd) die door de stad lopen met de meest mooie en romantische bruggen er over. Een rondvaart door deze "aderen" van Brugge is dan ook een zeer populaire attractie. In een boottocht van ongeveer een half uur zijn de meest mooie plekjes van Brugge van een geheel andere zijde te bewonderen. Dagelijks op vijf verschillende plaatsen op te stappen van 10.00 tot 18.00 uur.

The Chocolate Museum

Choco Story is een museum geheel gewijd aan chocolade en de geschiedenis ervan. Zelfs een gesprek met een echte chocolade-expert is mogelijk. Het museum zit in een pand, dat eerder in gebruik was als wijnhandel. Dit huis ‘de Croon' dateert uit 1480.
Meer informatie op choco-story.be »

Belfort (toren)

Deze middeleeuwse toren heeft elk uur een klokkenspel van zo'n 47 klokken. Deze stadstoren, die vroeger werd gebruikt voor onder meer als uitkijk, is voor drie euro per persoon te beklimmen en geeft u een mooi uitzicht over Brugge.

Historium

Beleef de magie van de Middeleeuwen en reis terug naar de gouden tijd van Brugge. Historium is een 35 minuten durende totaalbeleving waar decors, film, muziek en speciale effecten versmelten tot een magische ervaring. In 7 themakamers worden al je zintuigen geprikkeld en laat je je meeslepen door een spannend liefdesverhaal.

Brugge per koets

Brugge is prima te voet te bekijken, maar een rit met de paardenkoets voegt uiteraard iets extra romantisch toe

Heilige bloedbasiliek

De Heilige Bloedbasiliek is gebouwd bovenop een eerdere kerk uit de 12e eeuw en bevindt zich in een hoekje op de Burg. De trekpleister is een stukje stof met het Heilige Bloed van Jezus, dat een keer per jaar op Hemelvaartsdag in een processie word rondgedragen.

Onze-Lieve-Vrouwekerk

De Onze-Lieve-Vrouwekerk imponeert met haar 122 meter hoge bakstenen toren, hét visitekaartje van de Brugse bouwvakkers en meteen de op één na hoogste bakstenen kerktoren ter wereld. Binnenin weet de wondermooie witmarmeren Madonna met Kind van Michelangelo elke bezoeker te ontroeren.

Frietmuseum

Het is een didactisch museum dat de geschiedenis schetst van zowel de aardappel als van de friet en van de verschillende sausbereidingen die gewoonlijk bij de friet behoren. Het is ondergebracht in één van de mooiste gebouwen van Brugge, de Saaihalle, waardoor de toeristische aandacht nog verhoogd wordt.

Shop till you drop!

Imponerende designshops en exclusieve trendboetieks, budgetvriendelijke hebbedingadresjes en gekende winkelketens. In Brugge vind je ze broederlijk naast elkaar, handig gecentraliseerd in een aantal gezellige centrumstraten die baden in het feeërieke decor dat de stad zo onweerstaanbaar maakt. Bovendien zijn zowat alle winkels in historische panden ondergebracht en doen hun schitterende gevels je gegarandeerd wegdromen. Eindeloos shoppen in een eeuwenoud werelderfgoeddecor!

De streek rondom het hotel verenigt kanalen en dijken, kastelen en abdijen, beschermde dorpsgezichten, historische hoeves en groendomeinen.

De streek is een droom voor een dagje uit, rond te toeren, te flaneren en om uit te blazen in een authentiek dorpscafé. Je komt er tot rust in de achtertuin van de Noordzee en de voortuin van Brugge
Breng zeker en vast ook een bezoekje aan het charmante boekendorp Damme. Dat is Vlaanderen in een notedop, waar elke steen zijn middeleeuws verhaal vertelt en pronkt met de Bourgondische praal van weleer. Tevens werd hier ook Tijl Uilenspiegel geboren, de fratsenheld uit de roman van Charles de Coster.

De andere Vlaamse historisch kunststeden zijn uiterst makkelijk bereikbaar! Gent op een halfuurtje, Brussel bereikt u op nog geen uur en in Antwerpen staat u binnen anderhalf uur.